Mikä on aurinkosuojakalvo?

Aurinkosuojakalvojen tarkoituksena on ehkäistä häikäisyä, vähentää auringon säteilemää lämpöä ja UV-säteilyä heijastamalla auringon säteet pois ikkunan pinnasta. Kalvo suodattaa lämpö- ja ultraviolettisäteilyä ja suojaa näin auringon haittavaikutuksilta. Aurinkosuojakalvot auttavat myös pitämään sisälämpötilan viileänä ja ne vähentävät UV-säteilyn aiheuttamaa huonekalujen ja tekstiilien haalistumista.

Aurinkosuojakalvot sopivat kaikkiin kohteisiin, kun haluat vähentää ikkunan kautta tulevaa auringon säteilyä. Kalvot voidaan asentaa esimerkiksi:

  • Ajoneuvoihin
  • Toimistoihin
  • Näyteikkunoihin
  • Yksityisasuntoihin
  • Teollisuusrakennuksiin
  • Parveke- ja terassilaseihin

Aurinkosuojakalvojen hyödyt

Energiansäästö

Lämmitys on yksi merkittävimpiä kiinteistöjen kustannustekijöitä. Talvisin asuntoja pitää lämmittää ja kesäisin viilentää ilmastoinnilla. Auringosta tuleva säteily vaikuttaa sisätilojen lämpötilaan, etenkin kesäaikaan: lämpimänä kesänä kiinteistön lämpökuorma voi nousta jopa 60 %! Talvella ja kovilla pakkasilla puolestaan lämmityksen tarve nousee huomattavasti.

Aurinkosuojakalvot vähentävät kiinteistöihin kohdistuvaa lämpösäteilyä ja auttavat sekä kesällä että talvella. Kalvojen avulla asuntoon kohdistuu vähemmän lämpökuormaa, ja sisätilat pysyvät miellyttävässä lämpötilassa myös kesällä, ilman täydellä teholla huhkivaa ilmastointia. Talvisin aurinkosuojakalvot auttavat pitämään lämpimän ilman paremmin sisällä ja vähentävät näin tarvetta lämmitykselle. Aurinkosuojakalvojen avulla säästät sekä energiaa että rahaa.

Häikäisyn esto

Tietokoneen tai television näytön katselu on vaikeaa todella kirkkaassa ja suorassa auringonvalossa. Myös silmät rasittuvat nopeammin jatkuvan siristelyn vuoksi. Verhot tai sälekaihtimet eivät aina auta vähentämään häikäisyä – tai jos auttavat, ne estävät myös kaiken toivotun luonnonvalon.

Aurinkosuojakalvot vähentävät häikäisyä, sillä ne heijastavat auringon säteet pois ikkunoista. Tämä helpottaa erityisesti näyttöpäätetyöskentelyä ja ruudun katselua. Kalvojen avulla aurinko paistaa sisätiloihin epäsuorasti ja luo pehmeämmän ja viihtyisämmän valon työskentelyä varten. Aurinkosuojakalvot myös estävät heijastuksia.

Haalistumisen vähentyminen

Auringosta tuleva ultraviolettisäteily voi haalistaa asunnon huonekaluja, tekstiilejä tai pintamateriaaleja jopa ikkunoiden läpi. UV-säteily voi myös heikentää tiettyjen materiaalien kestävyyttä, joten on tärkeää suojata sisätilat auringon haitallisilta säteiltä.

Aurinkosuojakalvot vähentävät jopa 90 % ultraviolettisäteilystä, joka tulee ikkunan läpi. Kalvot hidastavat UV-säteilyn aiheuttamaa haalistumista ja haurastumista. Aurinkosuojakalvot ovat hyödyllisiä erityisesti liiketiloissa suojaamassa tuotteita, jotta ne pysyvät huippukunnossa aina asiakkaalle saakka.

Kodin tai työpisteen mukavuuden parantuminen

Ihanteellisiin koti- ja työolosuhteisiin voidaan vaikuttaa muiden tekijöiden lisäksi myös oikealla lämpötilalla ja sopivalla määrällä luonnonvaloa. Tutkimuksien mukaan esimerkiksi työn tehokkuus laskee, kun huoneen lämpötila ylittää 23 astetta. Myös kotona on viihtyisämpää sopivassa lämpötilassa ja uni tulee paremmin viileässä.

Aurinkosuojakalvot auttavat pitämään lämpötilan sopivana niin asunnossa kuin toimistossa tai liiketilassa. Kesäisin kalvot suojaavat auringon lämpösäteilyltä ja talvisin ne pitävät kiinteistön tarpeeksi lämpimänä. Aurinkosuojakalvot eivät estä kaikkia säteitä ja luonnonvalo tulee huoneeseen kauniisti myös kalvojen läpi.

Autamme mielellämme oikeanlaisten aurinkosuojakalvojen valinnassa, joten ota rohkeasti yhteyttä!